Skip to content

Ουλες Ακμης

    Η ακμή είναι συχνή δερματική πάθηση, που εμφανίζεται κυρίως στην εφηβεία, ενώ τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ολοένα αυξανόμενη συχνότητά της και στην ενήλικη ζωή. Εμφανίζεται κλασικά στο πρόσωπο και το ανώτερο τμήμα του κορμού. 

    Έχει μεγάλη σημασία η έγκαιρη θεραπεία της ακμής, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα ανάπτυξης ουλών. 

    Στην οξεία φάση της ακμής ελάχιστες είναι οι μη φαρμακευτικές θεραπείες που μπορούν να εφαρμοστούν. Τα εξειδικευμένα για την ενεργό ακμή Peelings με φρούτα οξέων δρουν αντιβακτηριδιακά και κερατολυτικά, επιδρώντας θεραπευτικά σε βασικούς παθογενετικούς παράγοντες της ακμής. 

    Για το απαιτητικό πρόβλημα των ουλών διαθέτουμε στην κλινική μας τελευταίας τεχνολογίας FRACTIONAL (ΚΛΑΣΜΑΤΙΚΟ) CO2 LASER. Το FRACTIONAL CO2 LASER σαρώνει την επιδερμίδα, επιδρώντας σε πολλαπλές, κάθετες, μικροσκοπικές περιοχές, προκαλώντας ενεργοποίηση της παραγωγής και της ανασυγκρότησης του κολλαγόνου. Το αποτέλεσμα της δράσης αυτής  είναι η σταδιακή βελτίωση των ουλών.

    Μπορούμε  να ενισχύσουμε τη θεραπεία κι άλλο,  συνδυάζοντας  το FRACTIONAL CO2 LASER με αυτόλογη μεσοθεραπεια PRP. Μέσω άλλου μηχανισμού δράσης, της απελευθέρωσης πλήθους πολύτιμων αυξητικών παραγόντων, πυροδοτείται η παραγωγή κολλαγόνου και η βελτίωση της εικόνας του δέρματος. 

    H RF-Microneedling θεραπεία αποτελεί επιπρόσθετη δυνατότητα αντιμετώπισης των ουλών. Ο ελεγχόμενος μικροτραυματισμός που δημιουργείται στο δέρμα δίνει το έναυσμα να συντεθεί νέο κολλαγόνο και ελαστίνη, ενώ παράλληλα διεγείρεται η μικροκυκλοφορία του δέρματος. Για αυξημένη αποτελεσματικότητα μπορεί να συνδυαστεί με  αυτόλογη θεραπεια PRP.