Skip to content

Ραγαδες/Ραβδωσεις

    Οι ραγάδες ή ραβδώσεις είναι γραμμοειδείς ατροφικές δερματικές ουλές, οι οποίες προκαλούνται από την απότομη διάταση του δέρματος.

    Συνήθως εμφανίζονται στις εγκύους στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και στους εφήβους σε φάση έντονης σωματικής ανάπτυξης ή απότομης αύξησης του σωματικού τους βάρους.

    Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το δέρμα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απότομες υποκείμενες αλλαγές του όγκου εμφανίζοντας τις ραβδώσεις.

    Αρχικά το χρώμα τους είναι έντονο ερυθρό/μωβ. Με τον καιρό οι ραγάδες γίνονται υπόλευκες και αποκτούν μια χαρακτηριστική γυαλάδα.

    Με τα σύγχρονα μέσα η βελτίωση των ραγάδων είναι πλέον δυνατή. Ανάλογα με τον τύπο των ραβδώσεων (ερυθρές-νεαρές ή υπόλευκες-ώριμες), τον αριθμό και τη θέση τους, μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα στις ακόλουθες θεραπείες, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν είτε μεμονωμένα, είτε συνδυαστικά:

    • Αυτόλογη μεσοθεραπεια ( PRP)
    • Fractional CO2 Laser
    • RF Microneedling 

    Στόχος της θεραπείας είναι η αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης μέσω διέγερσης των ινοβλαστών, όπως και η βελτίωση της υφήςχροιάς και τονικότητας της επιδερμίδας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μιας σειράς επαναλήψεων, που εξαρτάται από το πρόβλημα και τη μέθοδο που χρησιμοποιείται.